border=0

Релігія »Спасіння

Визначення спасіння


Ідея порятунку має загальний сенс, а також ряд різних нюансів залежно від контекстів, в яких вона з'являється.


Спасіння - це звільнення чогось , чи то від зла, чи від полону, чи від небезпеки . Людина зберігається, коли він залишає стан страждання або дискомфорту.

Обставини, в яких використовується ця концепція

Перед лицем небезпеки хтось досягає порятунку, звільняючи себе від загрози або ризику (ми дивом врятували себе від цієї аварії). Ідея небезпеки пов'язана з ризиком для фізичної цілісності, але вона не завжди використовується в цьому сенсі. Подумайте про футбольну команду, яка грає вирішальний матч в останній день для підтримки своєї категорії (якщо це вдасться, можна сказати, що вона досягла порятунку).


Слово спасіння використовується у переносному сенсі для вираження інтенсивного почуття (це моє порятунок або вираз «рада спасіння», що вказує на психологічну або емоційну підтримку кого-небудь або чого-небудь).

Як логічно, коли людина виходить з полону полону (у викраденні або перебуванні у в'язниці), говориться, що він досяг спасіння.


Спасіння душі

З точки зору більшості релігій людська душа є безсмертною, а фізична смерть не заважає нам досягти вічного життя, доки ми виконуємо план спасіння, який Бог задумав для нас. Ця ідея окремо захищається християнством (у її католицькій або протестантській версії). Дуже синтетичним чином ми можемо сказати, що Божий план спасіння полягає у вірі в Ісуса Христа і дотримання заповідей, зазначених у Біблії.

Таким чином, наш спосіб життя буде оцінюватися в остаточному суді, і на основі цього ми переможемо спасіння душі. Майте на увазі, що спасіння можливе, але також і протилежне, засудження.

Визначення в основі буддизму

Буддизм - це релігія без Бога, але вона споглядає ідею спасіння. Людина не врятується, тому що він робить добро або має віру, а тому, що він відривається від егоїстичних бажань, які пригнічують його, тобто він звільняється від них і таким чином досягає свого спасіння, яке має значення, пов'язане з земним життям, а не до далі.

Деякі філософські підходи розуміють спасіння від земного бачення і поза ідеї душі або концепції віри. Марксизм - це філософсько- політична доктрина, яка прагне до повного звільнення і порятунку людини, і для цього необхідно подолати все, що його пригнічує ( революція - це процес завоювання нового визвольного порядку).

Автор: Хав'єр Наварро | + QUOTE
Теми спасіння

Зараз у релігії

Соціальні мережі