border=0

Релігія »Божество

Божество - визначення, поняття і те, що є


Слово божество є синонімом божества або бога, тобто вищої істоти, яку можна почитати людьми для розгляду, яка надає їм певну владу. Протягом всієї історії людства існувало кілька способів розуміння терміна божество, і кожна з них формувала релігійну і культурну традицію . Різні божества оцінюються як сили вищого порядку і одночасно як творчі сутності зі священним виміром .


Божества грецької міфології

У грецькій міфології існує множинність богів, тому вона є політеїстичною концепцією. Є чотирнадцять богів, які також називаються олімпійськими богами, тому що їхнє житло знаходилося на горі Олімп. Одним з них є Зевс, батько інших богів і той, хто керує Всесвітом. Посейдон - бог морів і землетрусів. Афіна - це божественне уявлення про мудрість, війну і мистецтво. Аполлон є сином Зевса і братом Артеміди, і він є одним з найбільш шанованих божеств, тому що він ототожнюється з правдою і його природа пов'язана з людськими хворобами і силами зла. Грецькі божества мають прямий зв'язок з природою і були об'єднані римською цивілізацією .


Поняття Бога в монотеїстичних релігіях

Іудаїзм, християнство і іслам - це три монотеїстичні релігії. Хоча кожна з них має свої доктрини і догми, є один спільний елемент: віра в єдиного істинного Бога.


Християнське божество має унікальну характеристику, оскільки природа Бога є тринітарна, тобто вона утворена трьома людьми в одному, Отцем, Сином і Святим Духом. Догма про трійцю є більшістю в християнстві, але деякі християнські церкви не поділяють її повністю (наприклад, Свідки Єгови або мормони).

В іудаїзмі вірують в бога, який відкривається єврейському народу і втручається в історію, щоб євреї могли досягти свого звільнення. Це бог, недоступний і водночас близький до свого народу. Він є творцем всього, що існує.

В ісламі бог або Аллах задуманий як унікальний, всемогутній і творець всесвіту в цілому. У той же час, він повинен бути шанованим і підкореним людськими істотами.

Інші способи розуміння поняття божества

Хто не вірить у вищу божество - це атеїст, а той, хто не заперечує свого існування, але вважає, що це концепція, що виходить за рамки людського розуміння, є агностиком. З іншого боку, існують філософські підходи, які підходять до ідеї Бога з різних точок зору: як вища сила, яка впорядковує і керує Всесвітом, але не втручається в історію людства або як ідею, яка повинна інтерпретуватися для розуміння різних традицій культурний

Фото: iStock - Stamatoyoshi / manx_in_the_world

Автор: Хав'єр Наварро | + QUOTE
Теми в Божествах

Зараз у релігії

Соціальні мережі