border=0

Релігія »INRI

Визначення INRI


У більшості зображень християнського хреста на вершині з'являється напис. Це абревіатура INRI, що означає "Ісус з Назарету, король євреїв" і яка відповідає латинській фразі "Ісус Назаренв Рекс Івдеорвм". Згідно з християнською традицією, що міститься в Євангеліях, надпис INRI з'явилася на хресті, на якому був страчений Ісус Христос.


Причина цього напису

Більшість біблійних істориків погоджуються з поясненням цього напису. У цьому сенсі Понтій Пілат був тим, хто наказав помістити невеликий знак на хресті з абревіатурою INRI і зробив це, дотримуючись вказівок римських священиків. З ними вони мали на меті знущатися, оскільки Христос не проголосив себе царем, а єврейський народ. Таким чином, у своєму походження абревіатура INRI була кілька слів знуди і презирство до того, хто вважався лідером, але для римлян він був не більше, ніж людина, яка виступала проти законів і традицій римлян.


Її оригінальне іронічне значення служить пригадуванням історичного контексту, в якому Христос був покараний римлянами. Коли християнство було закріплене як офіційна релігія Римської імперії , ініціали INRI стали символом визнання фігури Христа. З тих пір у зображеннях, на яких з'являється Христос Розп'ятий, можна спостерігати напис INRI.


Вираз "для більш інрі"

У іспанській мові є дуже популярне вираження , "для більш інрі". Еквівалентні інші, такі як "закінчити" або "доверху". Щоб краще зрозуміти його значення, ми можемо контекстуалізувати вираз у повсякденній ситуації. Уявіть собі, що скромна футбольна команда має зіткнутися з іншим першим рівнем.

По-перше, це дуже складна гра для скромної команди, але ситуація ще більш ускладнена, оскільки перед грою травмований голмайстор команди. Зіткнувшись з такою несподіваною ситуацією, хтось міг сказати "і для більш інрієнта, нападаючий був поранений".

Інші вирази біблійного походження

Вираз "для більш інрі" дозволяє нам пам'ятати, що в іспанській мові ми використовуємо багато виразів, походження яких знаходиться в Священних Писаннях. Ми говоримо, що хтось втратив оремус, коли людина не знає, що він робить, ми вигукуємо бога, звільняючи мене, коли ми відчуваємо якусь загрозу, і кажемо, що це більше неправда, ніж Іуда, коли ми хочемо сказати, що хтось є зрадником.

Фото: iStock - Крістіан Кемпін / binabina

Автор: Хав'єр Наварро | + QUOTE
Теми в INRI

Зараз у релігії

Соціальні мережі