border=0

Релігія »Джихад

Визначення джихаду


Термін джихад еквівалентний джихаду на арабській мові і зазвичай перекладається як війна або свята війна. Щоб зрозуміти цю концепцію, ми повинні розмістити її в координатах ісламу, релігії, що сповідують близько 1000 мільйонів жителів на планеті. Коран є священною книгою ісламу і представляє розкриту правду Аллаха пророку Мухаммаду в сьомому столітті нашої ери. C. Концепція джихаду з'являється в ЗМІ як синонім тероризму, але насправді ми стикаємося з більш складною ідеєю.


Сенс джихаду в ісламі

Коли пророк Мухаммад після бою повернувся до міста Медіна, він сказав своїм послідовникам, що він повертається з дрібного джихаду, щоб звернутися до старшого джихаду, тобто сказати, що він боровся за захист справжньої віри, щоб жити таким життям, як Аллах хоче.Таким чином, джихад має подвійний сенс: він повинен боротися і вбивати, щоб захищатися від невірних (малий джихад) і, паралельно, жити за шаріатом, ісламським законом (який буде пов'язаний з великим джихадом) , Обидва почуття мають щось спільне, оскільки вони передбачають життєві зусилля та етичні зобов'язання. Незначний джихад пов'язаний з боротьбою, а більший - до повного життя (пам'ятайте, що Коран говорить про джихад серця , який був би як боротьба в духовному розумінні).


Джихад у войовному розумінні - це обов'язок захисту всіх мусульман від будь-якої агресії . Коран вказує певні обмеження у вбивстві на захист віри: забороняється вбивати старійшин, жінок і дітей і навіть забороняється вбивати стада, за винятком випадків, коли їм призначено годувати армію противника.


Джихад у будь-якому його значенні є мандатом для кожного доброго мусульманина і є способом захистити свої переконання від будь-якого ворога. Цей обов'язок має нагороду, і якщо хтось помре за джихад, він стає мучеником (шахідом). Таким чином, дрібний джихад має бойовий компонент і може призвести до військових дій. Якщо говорити про Великий Джихад, то ми посилаємося на добрі справи, такі як обов'язок давати милостиню або допомагати громаді. В обох випадках мученики мають привілейоване місце в Раю (як тих, хто вмирає в бою, так і тих, хто присвячує своє життя тому, що Коран диктує).

Для шиїтських мусульман джихад важливіший, ніж для сунітів, оскільки вони вважають, що коли немає зброї, тіло може стати зброєю; віра, яка відома через терористів-смертників.

Суперечка з приводу джихаду

Деякі фахівці з Корану підкреслюють ідею пацифізму священної книги. Інші розуміють, що джихад, як Священна війна, є легітимним. Ці суперечливі інтерпретації створили релігійні конфлікти в самій ісламській спільноті, і в той же час спровокували низку радикальних рухів, які уявляють західний світ загрозою, що виправдовує застосування насильства .

Зображення: iStock. фанкі-дані

Автор: Хав'єр Наварро | + QUOTE
Теми в джихаді

Зараз у релігії

Соціальні мережі