border=0

Релігія »Атеїст

Визначення атеїста


Атеїст заперечує існування Бога і дотримується атеїзму

ateo Через термін атеїст позначається людиною, яка заперечує існування Бога як творця всього і людства, будучи атеїзмом доктриною, до якої він дотримується і проголошує .


Атеїсти заявляють, що вони не вірять в жодного конкретного бога, такого як Бог християн, Аллаха мусульман, або Яхве, для єврейської релігії , однак, однак, бути атеїстом не означає не належати до жодної релігії, тому що, наприклад, є такі релігії, як буддизм, які заперечують існування Бога, але вони, безумовно, зосереджують свої переконання на видатному персонажі, з якого вони поглинали їх, і які певним чином виконують функцію духовного керівництва, найбільш знаковим у цьому випадку є Будда , мудрець, який жив у шостому столітті до н.е. поблизу Гімалаїв і чиї вчення є основою і опорою буддизму, популярної філософської і релігійної доктрини, що дуже слідує особливо на Сході.


Філософська позиція, яка пропонує не вірити якомусь богу

Хоча, таким чином, атеїст приймає деякі релігійні елементи, важливо підкреслити, що доктрина, яку вони пропонують і що ми згадуємо, атеїзм, не вписується в те, що формально розуміється як релігія, а скоріше ми повинні сформулювати її як філософську позицію в основному він не вірить в Бога.


Популярність християнства використовує її для обліку тих, хто не вірить у свого Бога. Але треба сказати, що атеїст не вірить, що він не вірить в будь-який тип божественності, чи називає він себе Богом, Аллахом, Яхве або що завгодно, і він не вірить в жодне з надприродних властивостей. Як правило, атеїсти уникають віри в ці сутності, що мільйони людей вірно слідують лише за допомогою почуття віри, просто віри, тотального прийняття того, що вони пропонують.

Слово атеїст вперше було використано в Стародавньому Римі для позначення тих, хто не вірив в богів римського пантеону, особливо в той час, коли він посилався на християн.

У доктрині, що сприяє атеїсту, ми можемо знайти різні типи цього, з яких випливає, що існує кілька типів атеїстів.

Класифікація атеїстів

Сильний або позитивний атеїзм (категоричне заперечення щодо існування богів, виступає проти цих існувань через соціологічні, психологічні та історичні пояснення); слабкий або скептичний атеїзм (виявляється найпоширенішою формою, не передбачає віри в неіснування богів, а скоріше відсутність у вірі з них); Атеїст агностик (не заперечує явно існування богів, але заперечує лише знання про їх існування).

Симбологія

Хоча не існує певного або офіційного символу, за яким можна розрізняти атеїстів, є дві досить популярні, одна включає A і a в колі і є проявом пропозиції Союзу кібер-атеїстів. А інший символ пропонує квадрат в колі, дуже, дуже схожий на попередній.

Теїзм, його колега

Інша сторона атеїзму - це теїзм, релігійна доктрина, яка підтримує існування вільного Бога, який бачить і знає все, хто керує і відповідає за створення світу, в якому ми живемо. І саме в цьому всемогутньому Божому питанні головна критика і дистанціювання атеїзму від теїзму базується на тому, що тільки атеїсти вважають, що якщо Бог дійсно бачить все і керує, несправедливості, злочини ніколи не могли існувати. , серед так багато недоречних проблем з тими, які ми зазвичай знаходимо на планеті, в якій живемо.

Різниця з агностиком

Підходячи до цієї концепції, ми не можемо ігнорувати те, що воно звичайно пов'язане з агностицизмом і агностицизмом, хоча це не має нічого спільного ... І це тому, що агностики не відкидають можливість існування Бога, вони лише вважають, що божественне, безумовно, є складним для прийняття. і зрозуміти, чому і тоді не знати, чи існує вона чи ні. Поки атеїст відкидає існування прямо.

Поточне положення перед атеїстом

Протягом всієї історії і сьогодні є багато відомих людей і багато інших, які не є атеїстами. У більш віддаленому минулому можуть бути переслідування або дискримінація проти них, особливо коли вони проголошували його в релігійно ревностних контекстах. Сьогодні це позиція, яка, безумовно, приймається і поважається навіть тими, хто думає інакше.

Автор: Флоренсія Уча | + QUOTE
Теми атеїста

Зараз у релігії

Соціальні мережі