border=0

Навколишнє середовище »Кабан

Визначення кабана


Цей ссавець середнього розміру і тієї ж сім'ї , що і домашня свиня, належить до роду Sus і виду Scrofa. Хоча вона виникла в лісах Європи, вона поширилася в Африці, Азії та Америці.


Основні характеристики

- Його вага становить від 40 до 90 кг. Його колір змінюється, оскільки він може бути сіруватим або навіть червонуватим.

- В дикій природі вона живе близько 13 років і в неволі досягає 20 років.

- Це всеїдна тварина, яка харчується переважно овочами, корінням, комахами, трюфелями і навіть папоротью. Він пристосовується до різних місць існування, але зазвичай шукає території з великою рослинністю і водою .


- Самці звичайно живуть самотніми і підходять до самок у період розмноження . Натомість самки живуть у стадах (так само, як свині, стада диких кабанів називаються стадами).

- Хоча він має поганий зір, він має потужний запах. Щоб регулювати температуру свого тіла, кабан утримується в грязьовій ванні (за допомогою цієї звички також усуваються паразити, які живуть в її тілі).


- Протягом дня це сидяча тварина, а вночі - коли вона активніша. Він здатний подорожувати на великі відстані в пошуках їжі.

- Його м'ясо особливо цінується споживачами, які шукають якість (ковбаси і ковбаси також продаються).

- Це дуже плідний вид з великою кількістю нащадків (телят називаються джабатос, а ті, які менше року - відомі як райони, для своїх своєрідних смуг на спині).

- Під час пологів самки відходять від стада і будують невелику каюту з гілками і травами, щоб зігріти молодь. Коли чоловічі подряпини не залежать від жінки, вони приєднуються до дорослого чоловіка, таким чином, стаючи їхніми прибічниками. Дорослі чоловіки відомі як macareno, а наймолодші зразки називають кнурів.

У сільськогосподарських районах її присутність є дуже тривожною проблемою

Коли стадо дикого кабана не знаходить їжу, вона змушена рухатися і може спустошити оброблювані ділянки. У районах, що знаходяться під загрозою, мисливські набіги дикого кабана часто організовуються для захисту сільськогосподарських культур і зменшення популяції цих тварин.

Нарешті, ми не повинні забувати, що своїми потужними іклами вона стає твариною, яка може стати дуже небезпечною, особливо коли вона відчуває загрозу.

Фотографії Фотографії: Вадим Гнідаш / Creativenature

Автор: Хав'єр Наварро | + QUOTE
Теми в кабані

Зараз у середовищі

Соціальні мережі