border=0

Релігія »аріанство

Визначення Arrianismo


З самого свого далекого походження християнство представило різні богословські течії. Одним з них є аріанство. Ця назва відноситься до Арія, священика і аскету третього століття. Який жив в Олександрії і був учнем Лукіана Антіохійського, від якого він прийняв дуже особливу тезу про фігуру Ісуса Христа: його природа була наполовину людиною, наполовину божественною.


Течія, яка ставила під сумнів офіційну християнську церкву

Цей священик Олександрії спростував догмат про Трійцю. Таким чином, він зрозумів, що сина Божого слід розуміти як буття, повністю підпорядковане Отцеві. У той же час він стверджував, що Ісус Христос був прийнятим сином Бога. Таким чином, Ісус Христос не вважався Богом і був просто людиною, чия місія полягала в співпраці з Творцем. У цьому сенсі Син не знає Отця і, отже, не може відкрити нічого про нього.


Вчення Арія набули прихильників серед членів християнських церков, особливо в Північній Африці , Піренейському півострові і територіях Антіохії.


У Римській імперії доктрина аріанства консолідувалася між дворянами, військовими установами і політичними елітами. Ця ситуація спричинила розкол у християнстві, оскільки з одного боку була офіційна римська версія, а з іншого - аріанська течія.

На Нікейському Соборі в 325 р. Н.е. відбулася анатема проти аріанства

Імператор Костянтин побачив із занепокоєнням піднесення аріанства в його володіннях і з цієї причини сприяв Нікейській раді. Там зустрілися християнські єпископи, щоб обговорити вчення Арія і його послідовників. Головний висновок Ради полягав у дискредитації тих, хто ставив під сумнів догмат Трійці і заперечував божество Ісуса Христа.

Анатема або засудження проти аріанства включали витіснення цього потоку з лона церкви. Іншими словами, його послідовники стали єретиками. Хоча цей єретичний струм з плином часу слабшав, його принципи не припинялися. У цьому сенсі Свідки Єгови вважаються їхніми природними спадкоємцями.

Інші єретичні течії

Гностицизм розвивався між третім і третім століттями і його послідовники стверджували, що вони володіли більш високим порядком знань (в середні віки катари, також відомі як альбігойці, дотримувалися доктрин гностицизму).

Докетизм з'явився в першому столітті, і в його постулатах заперечується божественна природа Ісуса Христа, а сам факт розп'яття піддається сумніву.

Маніхейство виникло в третьому столітті, і згідно з його послідовниками Бог послав людство до пророка Мані, щоб просвітити людей про добро і зло.

Монтанізм був розроблений у XI столітті і не мав на меті відхилятися від офіційної версії християнства, але підкреслював деякі пророчі аспекти (оголосив, що кінець часу відбудеться за короткий час).

Фото Фотолінія: Йорисво

Автор: Хав'єр Наварро | + QUOTE
Теми аріанства

Зараз у релігії

Соціальні мережі