border=0

Релігія »Євангелізація

Євангелізація - визначення, поняття і що є


Слово євангелія походить від грецького і буквально означає гарне послання . Добре послання є, з християнської точки зору , тим, що Христос помер за наші гріхи і що Він воскрес на третій день. Таким чином, смерть і воскресіння Христа є основою, на якій базується євангелія.


У Новому Завіті є чотири офіційні або канонічні євангелії, які є Євангелієм Іоанна, Матфея, Марка і Луки, всі вони є апостолами Христа, які у своїх свідченнях розповідають про життя і проповідь Христа. Історії Євангелія є основою християнства, релігійної віри, яка, у свою чергу, поділяється на різні доктрини: католицизм , протестантизм, православну церкву, євангелізацію та інші доктринальні течії, засновані на Євангеліях.


Загальні питання євангелізації

З історичної точки зору, євангелізація як християнська течія з'явилася в сімнадцятому столітті в південній Європі серед тих католиків, які ставили під сумнів деякі офіційні доктрини, особливо шанування святих і звернення до потурання, щоб уникнути відповідальності за гріхи.


Євангелізація виступає за відновлення первісного християнства і відхиляється від доктрин католицької віри, а також від лютеранства і кальвінізму. Для євангельських вірних слово Боже, що міститься в Євангеліях і молитва, є осями їхньої віри.

Справжньою рисою цієї доктрини є проповідь Божого слова, тобто процес євангелізації.

Підхід до євангельських церков

Хоча можна говорити про євангелізацію в загальному сенсі (також називається євангельським протестантизмом), є багато євангельських церков або течій: анабаптизм, пієтизм, об'єднані євангельські брати, євангельські п'ятидесятники, Армія спасіння, Церква Бога в Христі тощо. , Кожна з них має свою інтерпретацію євангелій.

Незважаючи на відмінності, ми повинні пам'ятати деякі загальні елементи євангельської теології: віра в одного Бога, ідея трійці, посилання на Святе Письмо , близький кінець світу і місіонерська діяльність.

Основні відмінності між євангелізацією і католицизмом

Для віруючих євангелістів їх віра повинна бути натхнена Біблією, тоді як для католиків роль Церкви є фундаментальною.

Іншими словами, католики тлумачать Біблію відповідно до магістерства церкви, але євангелісти виступають за вільне тлумачення Святого Письма. З іншого боку, євангелісти ставлять під сумнів божественність Діви Марії і відкидають роль святих.

Фото: iStock - Бенджамін Хоуелл / Луоман

Автор: Хав'єр Наварро | + QUOTE
Теми в евангелізації

Зараз у релігії

Соціальні мережі