border=0

Релігія »Коптська православна церква

Визначення коптської православної церкви


У перші століття після Христа християнська релігія була закріплена в Єгипті. На цій території християни заснували коптську православну церкву. Термін ортодоксальний означає "прямий шлях", а коптський - " християнський Єгипет". Ця церква ґрунтується на перших доктринах і вченнях християнства, які з'являються в Біблії, усної традиції і писаннях перших батьків церкви.


У релігійності Стародавнього Єгипту існував субстрат, сприятливий для розширення християнської віри

У Єгипті фараони практикували багатобожжя, але, незважаючи на це, бог Амон-Ра мав вищий ранг, ніж інші боги. З іншого боку, стародавні єгиптяни вважали, що бог підземного світу, Осіріс, був убитий своїм насильницьким братом, богом Сетом.


Однак Осіріс воскрес і став безсмертним. З іншого боку, в Євангелії від Святого Матвія розповідається про втечу Святої Родини до Єгипту, щоб уникнути переслідування царя Іудеї, Ірода Великого.


Всі ці обставини сприяли поширенню християнства на території долини Нілу, можна сказати, що релігійна традиція Стародавнього Єгипту мала схильність прийняти християнську доктрину .

Необхідно вказати, що після свого воскресіння Ісус Христос наказав своїм апостолам подорожувати по світу, щоб поширити християнську віру. У цьому сенсі святий Марк проповідував в місті Олександрії і в першому столітті нашої ери. С. заснував церкву і з цієї причини коптська православна церква вважає його першим папою, а єпископи і священики виконують свою євангельську діяльність згідно з вченням святого Марка.

У 284 році. С починається календар коптської церкви

Коптська Православна Церква має головний штаб в Єгипті, але також розширилася в інших країнах (у Сполучених Штатах, Австралії та кількох європейських країнах). Ця церква починає свій календар в 284 р. Н.е., перший рік правління римського імператора Діоклетіана, який почав жорстку кампанію проти християнських коптів Єгипту і тисячі мучеників були вбиті.

У коптській термінології абревіатура АМ означає саме "рік мучеників"

Як і інші вірні, що належать до якоїсь християнської традиції, копти дотримуються вчення Ісуса Христа, практикують молитву і пост і пропонують ідеал життя, заснований на святості. У літургії знаходяться читання Біблії, а основними літургічними діями є наступні: освячення хліба і вина ( символ тіла і крові Ісуса Христа) і спілкування.

Коптська православна церква інтегрована в більш загальну деномінацію, православні церкви (ці християнські церкви зустрічаються в таких країнах, як Сирія, Ефіопія, Еритрея або Індія).

Фото: Fotolia - Сувора

Автор: Хав'єр Наварро | + QUOTE
Теми коптської православної церкви

Зараз у релігії

Соціальні мережі