border=0

Релігія »Монотеїзм

Визначення монотеїзму


Термін монотеїзм формується префіксом моно, що означає один, і терміном теїзм, який натякає на Бога. Отже, монотеїзм - це вся релігійна віра, яка вважає, що є тільки один Бог, і тому ця концепція протистоїть політеїстичному підходу , який підтримує існування множинності богів.


Монотеїстичні проти політеїстичних релігій

У наборі всіх релігій є три, які характеризуються своїм монотеїстичним підходом: християнство, іслам і іудаїзм. Всі троє погоджуються на поклоніння одному Богу, якого вони вважають єдиним вірним. Однак існують і інші монотеїстичні релігії (наприклад, зороастризм або сикхизм).


Політеїзм можна знайти в римських і грецьких релігіях, а також в деяких східних релігіях (наприклад, в індуїзмі існують різні божества, такі як Брахма, Шива або Вішну).

Біноміальний монотеїзм-політеїзм не є єдино можливим релігійним підходом, оскільки існують релігії без бога, такі як буддизм.


Іудаїзм

За вірою євреїв існує Бог, який творить світ. Це Творець, який не має тіла або форми і нічого не може зрівнятися з ним. Бог євреїв розуміється як початок і кінець усього, що існує.

Маючи істинного Бога, євреї вважають, що він єдиний, якому слід поклонятися як правителю світу. Що стосується їхніх знань, то євреї стверджують, що Бог спілкувався з єврейським народом через пророків, які оприлюднили релігійний закон, що міститься в Торі.

Християнство

Бог християн відомий через його одкровення до Ісуса, його сина. Християнський монотеїзм, однак, має своєрідність, оскільки включає складну концепцію, трійцю. Догма про трійцю свідчить, що є тільки один істинний Бог, але в його божественності є три реальності: Батько, Син і Святий Дух.

Іслам

В ісламі ви вірите в вищого Бога, якого називають Аллахом, він є унікальним Богом і в той же час є творцем всього всесвіту. Таким чином, існує різниця між Творцем і створеним ним, так що Творець є вічним.

Для мусульман Бог є тим, хто підтримує світ, і немає нічого і нікого, хто може зрівнятися з ним. Це справедливий Бог, який карає зло і винагороджує добро серед людей. І як і християнство і іудаїзм, іслам виступає проти опису Бога з будь-якої людської форми.

Фотографії: iStock - camaralenta / saiyood

Автор: Хав'єр Наварро | + QUOTE
Теми в монотеїзмі

Зараз у релігії

Соціальні мережі