border=0

Релігія »Реінкарнація

Визначення реінкарнації


Явище, відоме як реінкарнація, - це те, що має своє місце у великій різноманітності релігій на планеті, згідно з якими живі істоти не живуть лише один раз, але коли приходить смерть , душа може перевтілитися в іншій формі чи дусі. нескінченні і вічні, свідомо чи несвідомо. Згідно з священними текстами, католицька релігія не породжує перевтілення, хоча воно говорить про воскресіння. Етимологічно слово «реінкарнація» пов'язане з ідеєю «знову стати плоттю» - процесом, який душа виконує, коли тіло гине.


Щоб чітко зрозуміти ідею перевтілення, треба говорити про поняття вічного життя і переселення душ. Для більшості східних релігій жива істота є душею з містично даним тілом. Як тільки організм гине внаслідок виснаження, хвороби або інших причин, душа не звинувачує той самий процес, через що вона повинна мігрувати в інше тіло. Для деяких релігій цей акт дається від народження іншої живої істоти, для якої душа не зовсім така, як вона була, але вона втрачає і отримує щось кожен раз, коли проходить процес перевтілення.


Саме тут сприймається поняття карми, цикл, що робить все, що жива істота передається або живе в житті, щоб впливати на неї в наступному житті, для східних релігій, заснованих на індуїзмі. Сьогодні ця концепція використовується на Заході для позначення всіх дій, які ми здійснюємо, мають наслідки не тільки в цьому житті, але й вічно.


Для монотеїстичних релігій, таких як християнство або іудаїзм , реінкарнація не приймається, оскільки вона передбачає, що душа може стати декількома можливими тілами протягом вічності. Таким чином, мова йде про воскресіння, що означає, що та сама душа повертається, щоб воскресити в далекому, але в тій же формі, в якій вона існувала до смерті. Найяскравішим прикладом цього є справа про воскресіння Ісуса, згідно з яким Син Божий воскрес на третьому дні смерті, але в тому самому тілі.

Автор: Сесілія Бембібре | + QUOTE
Теми в реінкарнації

Зараз у релігії

Соціальні мережі