border=0

Релігія »Христологія

Визначення христології


У сфері християнської віри фігуру Ісуса Христа відіграє центральну роль. Його розмір настільки важливий, що існує певна дисципліна , христологія. Ця область знань інтегрована в християнську теологію.


Загальні міркування щодо наближення фігури Христа

Експерти в цьому питанні вважають, що наблизитися до фігури Ісуса Христа зручно починати з деяких приміщень. Почнемо з того, що читання Святого Письма має бути зроблене з відношенням, орієнтованим на просвітлення Бога на нашому дусі.

По-друге, ми повинні читати Святе Письмо з бажанням зрозуміти їх, а не просто поверхнево.


З іншого боку, христологія захищає фундаментальну тезу : любов до істини, виявленої Богом у Біблії.

Іншим важливим аспектом у пошуках розуміння Ісуса Христа є смирення , яке передбачає визнання власних помилок.

Аналогічно, ми повинні навчитися розрізняти два основні питання: що таке біблійне твердження і що є біблійним припущенням.


Нарешті, учні фігури Христа рекомендують підтримувати розсудливість, твердість і повагу при збереженні власних переконань.

Він піднімає людський і божественний вимір Христа

Для християн Бог втілився в Ісусі Христі, і ця ідея є центральним принципом християнської віри. Це означає, що природа Христа є подвійною, людською і божественною одночасно.

У христології стверджується, що Христос вважав себе сином Божим. Іншими словами, він бачив себе як месію, тобто ту, яку Бог послав, щоб врятувати людей.

У пізнанні особи Христа є кілька можливих шляхів або шляхів. Типологічний шлях пояснює Христа з пророцтва Старого Завіту. Історичний шлях - це той, який зосереджується на всіх реальних епізодах, в яких Христос зіграв головну роль.

Окрім Біблії, людину Христа можна вивчати з людських проблем будь-якого віку. Як логічно, доцільно підійти до фігури Христа з інтимного досвіду кожної людини.

У традиціях християнської теології христологія зосереджується на всіх тих догмах, які стосуються Христа, особливо догми Святої Трійці. Христологічні догми - це ті істини, які були закріплені в різних радах, таких як Халкедонська рада або Нікейська Рада.

В обох радах були визначені три основні догми, пов'язані з Христом:

1) Христос є істинним Богом,

2) Христос був людиною і

3) Христос є однією людиною.

Фото: Fotolia - Даан

Автор: Хав'єр Наварро | + QUOTE
Теми в христології

Зараз у релігії

Соціальні мережі