border=0

Релігія »Католицизм

Визначення католицизму


Через слово католицизм ми можемо позначити ту релігію, яку визнають християни і яка відрізняється визнанням Папи як представника Бога на землі і як найвищий авторитет Католицької Церкви .


Відділення християнства, яке визнає найвищою владою на землі Папа Римський

Це головна галузь, в якій християнство було розділене на те, що було відоме як Велика розкол, у 1054 році, конфлікт, в якому відбувалося поділ між Папою та Єпископом Римським і вищими органами влади. Православна Церква

Християнство є монотеїстичною релігією коріння авраамів, оскільки воно знаходить своє походження в спадщині першого пророка євреїв Авраама, два інших, які поділяють це походження - іудаїзм і іслам.


Основи, на яких спирається католицизм

Фундаментальною основою християнства є вчення і послання Ісуса з Назарету, які зустрічаються в Старому і Новому Заповітах Біблії, християни і, отже, католики, вважають, що Ісус є сином Бога, який став людиною і прийшов землю, щоб викупити людей від первородного гріха, і за це він помер розп'ятий на хресті і через кілька днів воскрес, подія, яка відзначається на Великдень.


Крім того, католики, як називаються послідовники католицизму, як ми вже зазначали, є вірними віруючими і ретельними помічниками святкувань, доктрини, теології, етичних цінностей і догматів католицької церкви.

Більш того, концепція католицизму використовувалася для позначення Вселенської Церкви і всього, що залежить від неї і виробляє: її доктрину, теологію, літургію, етичні принципи, які її керують, характеристики і правила поведінки, які вимагають. ,

А також термін католицизм використовується для позначення набору осіб, які сповідують католицьку релігію .

Слід зазначити, що догми , як Католики називають істиною, розкритою Богом і пропагувані Церквою для знання і віри католиків, виявляються фундаментальними переконаннями, які відрізняють і визначають католицьку релігію від інших пропозицій. Християни

Тим часом ці розкриті істини знаходять свою причину бути, з одного боку, в Біблії, а з іншого - в апостольській традиції , тобто в свідченні апостолів, які супроводжували Ісуса на своєму шляху через землю.

Основні католицькі догми

Таким чином, кількість догматів, які виховують католицизм, є різноманітною, в той час як серед найважливіших можна згадати: Трійцю, яка вважає, що є три божества: батько, син і святий дух, які складають тільки Бог; Євхаристія , яка є хлібом і вином, перетвореними в Євхаристію, яку католики отримують на Іменах; бездоганна зачаття , вважає, що Марія, мати Ісуса, є єдиною із смертних, якої не досягла первородний гріх, тоді, від її зачаття, вона користувалася свободою гріха, на відміну від решти смертних; і, нарешті, божественне материнство , яке стверджує, що Діва Марія є Божою матір'ю.

Таїнства і заповіді

З іншого боку, католицизм визнає сім таїнств, які були встановлені Ісусом і які католики повинні поважати і дотримуватися: хрещення, причастя, підтвердження, покаяння, помазання хворих, шлюб і священний порядок .

А також, виконуючи істотну роль в католицизмі, ми знаходимо десять заповідей, запропонованих Богом Мойсеєві, щоб люди виконували їх без винятку: люблять Бога над усіма речами, не марно називають Бога, освячують день Господній, щоб шанувати батька і матір, не вбивати, не вчиняти нечистих вчинків, не красти, не давати фальшивого свідчення або брехати, не давати згоди на нечисті думки і бажання і не жадати власності інших .

Вплив папи: сьогодні Франциско

Окремий пункт заслуговує на папу, який для католицизму є найвищим представником Бога на землі і якому вони віддають повагу і абсолютну повагу .

Він вважається наступником святого Петра, апостола, який супроводжував Ісуса, і який вважався Першим Папою.

В даний час Папа католицької церкви є Франциско, колишній кардинал Предстоятель і архієпископ Буенос-Айреса, столиця своєї батьківщини, Аргентина.

Коли папа Бенедикт XVI вирішив піти у відставку, в 2013 році конклав кардиналів, який є тілом, що обирає Пап Католицької Церкви, обрав аргентинського кардинала Хорхе Бергольо, який вирішив назвати себе Папою Франциском.

Франциско прийшов у часі складної Церкви, з втратою вірних, а також з величезними звинуваченнями в педофілії деяких членів, а Франциско, з профілем, безумовно, від традиційного Папи, менш формальним, гіперпокірним, ближче до народу і для найбільш потребуючих вона змогла позитивно змінити образ Церкви в світі і знову залучити втрачених вірних.

Автор: Флоренсія Уча | + QUOTE
Теми в католицизмі

Зараз у релігії

Соціальні мережі