border=0

Середовище »Цитронелла

Визначення цитронел


Рослини використовуються для багатьох цілей: декоративні, кулінарні, лікарські або комерційні. У випадку з цитронеллою, це рослина азіатського походження з великою універсальністю, оскільки воно служить природним репелентом, щоб запобігти наявності комарів, а також як інгредієнт для вирішення проблем зі здоров'ям, серед його основних цілей.


Основні характеристики цитронел

Ця рослина належить до сімейства Cardiopteridaceae і може вимірювати півтора метра висоти. Це трава, яка надає м'який і солодкий аромат.

Існує вісім підвидів цієї рослини, і всі вони використовуються в лікувальних цілях. Із сутності цієї рослини ви отримуєте нафту. Для одержання олії необхідно обрізати частину рослини для просушування на сонці.


Що стосується його вирощування , якщо грунт родючий і багатий мінералами, рослина швидко росте. Citronella потребує прямого сонця протягом усього дня і періодичного поливу. Це кущ, стійкий до холодного клімату , але пристосовується краще до теплих температур.


Основні види використання

Масло цитронел використовують, розтираючи живіт, щоб полегшити тяжкість шлунка . Він також використовується як сечогінний засіб, як протизапальний засіб, як антисептик або для загоєння ран. У той же час служить для збереження здорових волосся, оскільки видаляє надлишковий капілярний жир. Іноді його використовують для тонізації шкіри і зміцнення нігтів.

Майте на увазі, що основним компонентом є цитронелол, ізомер з численними властивостями: антисептичний, антибактеріальний, протигрибковий, інсектицидний та гербіцидний. З іншого боку, цитронелол також використовується в області косметики, парфумерії або як освіжувач повітря в домашніх умовах . Його здатність як природного репеленту обумовлена ​​двома елементами: гераніолом і хлорфенолом.

Хоча його переваги очевидні, масло цитронелли не повинно використовуватися, якщо шкіра подразнена або коли хтось збирається загоряти, оскільки це може викликати плями і свербіж. Це також не рекомендується для вагітних жінок або тих, у кого є проблеми зі шкірою, такі як дерматит .

Кущ цитронеллы використовується в садівництві, особливо в закритих садах. Ця рослина також використовується на кухні, як правило, для ароматизації супів, настоїв або м'яса.

Фото: Fotolia - Ezume

Автор: Хав'єр Наварро | + QUOTE
Теми в Citronella

Зараз у середовищі

Соціальні мережі