border=0

Релігія »Епіклеза

Визначення Епіклеза


Слово епіклеза походить від грецького epíklesis, що означає виклик. За своїм походженням це слово використовувалося для того, щоб запитувати або викликати втручання муз у поетичне творіння. Християнство адаптувало це поняття до літургійного акту Євхаристії.


Це стосується частини маси, в якій священик закликає Святого Духа вступатися за всіх людей.

Сенс епіклези в літургії

Із походженням християнства меса або Євхаристія - це урочистий акт, з якого Бог покликає своїх вірних через священика. Водночас під час Євхаристії вірні пропонують свої молитви і жертви.


Присутність священика і вірних - це спосіб закликати Христа, який буде присутній через символи хліба і вина , тобто тіло і кров Христа.

Під час меси священик викликає Святого Духа. Іншими словами, Бога просять надіслати свого духа, щоб таким чином хліб і вино були освячені і освячені. Це виклик або епіклеза відбувається в кожній Масі. У цьому сенсі священик як служитель або слуга Божого слова просить Бога послати присутність Святого Духа.


Треба мати на увазі, що термін епіклеза має дві частини: "епі", що означає вище, або близько, і дієслово "калео", що означає покликати. Це означає, що в той момент, коли священик кладе руки над хлібом і вином, він закликає Святого Духа благословляти і освячувати ці дари.

Як наслідок благословення хліба і вина втручанням Святого Духа, в момент прийому Євхаристії в акті причастя тіла вірних перестають бути тленними, оскільки вони живляться чимось, що забезпечить їх вічне життя. Таким чином, епіклеза є актом, який дозволяє вірним брати участь у воскресінні Христа.

Після епіклеза приходить історія

Після освячення хліба і вина настає анамнез. Для християн цей термін відноситься до слів, сказаних Христом під час останньої вечері ("робити це на пам'ять про мене"). З повторенням і пам'яттю цих слів християни виражають свою віру під час меси.

Подібно до слова epicleis, анамнез походить від грецького і буквально означає довести до сьогодення або запам'ятати. У християнській літургії анамнез - це спосіб довести до сьогодення слова Христа в минулому.

Фото: Fotolia - Лорелин Медіна / Wideonet

Автор: Хав'єр Наварро | + QUOTE
Теми в Епіклесі

Зараз у релігії

Соціальні мережі